22 September 2011

Day 1: Herbalife

Posted by MamaShiLa at 7:30 PM
Aku seorang yang desperate untuk kurus
Tak mau reveal lagi berapa berat aku skang..so malu
Nanti kalau dah turun...i will announce
  
Hari ni aku start makan Herbalife, wpon tadi gi beli dah petang skang dah malam baru aku start aku punya 1st shake, so today is consider my day 1
Insyallah azam dan semangat di hati nak update sentiasa menu setiap hari dgn Herbalife dekat blog..tgk la macammana..semoga tahap kerajinan akan sentiasa tinggi setiap hari utk update..sbb aku kagum tgk blog Adieha ni...semoga aku dpt jadi mcm dia

20 kg adalah jumlah yang agak besar kan...jumlah ni jugalah jumlah yang aku perlu turunkan untuk dapat BMI normal..

Kenapa Herbalife?
Untuk segala maklumat boleh la lawat blog Adieha tadi..dia dh cite panjang. Bagi aku plak ku dah pernah makan ni 5 tahun lepas masa kerja kat Seri Kembangan dulu. Masa tu aku tak segemuk ni..yelah anak pon baru 1. Kawan2 ofis aku 80% cina semua makan ni aku pon terikut jugak. Mmg cepat turun uolls...cuma kena tahan nafsu dan kuat disiplin la. Lepas aku berhijrah ke kampung sendiri (dpt kerja kat hometown, back for good!) lansung tak jaga makan n jadilah aku yg skang beranak 3...body pon beranak 3...haha

Insyallah...Shila boleh!

So menu utk hari ini:

Sarapan:
Nasi Lemak
Nesface

Minum pagi:
Karipap 2 biji
Sandwich
Air Soya

(Ya...tahap melantak ku sangat buruk!)

T/Hari (dalam kol 3 dah lunch tadi):
Nasi
Lauk Ayam Masam Manis

Malam:
Herbalife Shake

Waktu blog ini ditulis didepankuu ada air dalam botol sebanyak 1.2L sedang menunggu untuk dihabiskan

-Wassalam-

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
 

Mama Shila Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device