25 September 2010

Kunjungan Lebaran

Posted by MamaShiLa at 9:15 PM
Hari ini menerima kunjungan dari anak-anak angkatku...
Mula-mula sms nak dtg berlima...lepas tu bersepuluh...
Kupikir-pikir nak masak apa ye utk dorang..
Cuba menggeledah makcik google...saya buatla lontong [first trial nih...moga-moga jadi]

Upacara memasak bermula seawal pagi...
Adam masih lena diulit intan...kurang sikit gangguan...hihi..mlm smlm dia dh tlg potongkan carrot n kacang...
Iman plak...bila dia tgk aku n bibik sibuk2 kat dapur mula la dia rasa less attention...rengek-rengekla jugak...
tapi still under control..seb baik masak lontong ni senang je..

Tengah-tengah sibuk kat dapur Iman ajak main jual-jual plak...hihi...tapi ini bukan untuk dijual ye...tak ternilai harganya...

Tu dia...Abang Adam dh bangun...inilah mainan dia hari2...main "buat building" katanya....

Setengah jam lagi dorang akan sampai...anak-anakku dh siap mandi...aku suh Iman hug abang...abang buat dunno je..Iman hug diri dia sendiri...hehe...Iman...Iman...

Ni la anak-anak angkat yang dtg beraya ke rumah sewa kami hr ni...ini kumbang-kumbang nya...

2/4

Another 3/4

4/4
Nampak tak objek dibelakang tu...dia dh start dah...dah start dah...

Adam mengganas...tambah lagi ada plak si abang yg melayan dia...Adam bila ade tamu dtg mesti show off talent dia mengemas rumah...huhu...Iman waktu ni baru bangun tdo...jadi kenakalannya tidak terserlah sbb masih mamai lagi...

Dan sesi bergambar pon bermula...

18/100 orang pelajarku..dorang ni batch 2nd year ENTECH (Env. Tech Course)..sem ni saya mengajar dorang subjek melukis [ye...subjek melukis...mari belajar melukis]...biasenya kita akan lebih rapat ngan batch yg kita mengajar pada suatu semester tu..

Freestyle pose 1!

Freestyle pose 2!

Freestyle pose 3!

Ni plak pose peace bersama penaja! hehe..

Hermmm...dah nak balik dah....semangat dorang datang...ade yg dtg ngan kereta sendiri, kereta sewa...rempit pon ada...hehe...

Last pose!

Dan tiba-tiba....adeh dia main umbrella plak...Adam oh Adam...
Lepas dorang balik elok je Adam tgk movie n sit stay...Iman plak baru nak main2...tadi ramai org..takut2 nak bersosial...

Okla..itu ajelah entry kali ni...lebih kpd karenah anak-anakku menyambut tetamu...buat korang yg dtg tadi...sorry la ye kalau ada pape terkurang...hihi...saya baru je belajar masak lontong tu...
daaaaa...

4 comments:

Iryani Noor on September 26, 2010 at 12:40 AM said...

pandai adam mengamas rumah =p..

wahhhh ramai nyer yg serbu rumah...
meriah betull...
tetibe teringat zaman UTM dulu..
time2 raya nie selalu serbu rumah Dr Aminaton =p..

najwa mY on September 26, 2010 at 1:42 AM said...

thanks ma'am sbb sudi trime knjungn kitorg..sbnrnye sy nk ajk satu batch .. tp y ni je y free hjng mggu ni..
need to admitted,ur first trial lontong was superb, siyes sy xpenah mkn lntng, this was my 1st n urs was great..nati buat laa lg ye..td tnpe segan silu sy mnmbah ...ngeee de pic up thre proves it all..:)

p/s: thun dpn nk dtg lg inshaAllah,perhps @ ur new house..:)

MamaShiLa on September 26, 2010 at 9:17 PM said...

yani...yelakan...rindu la zaman UTM dulu..dulu kita terjah umah lecturer...skang dh terbalik...meaning kita dh semakin tua..hehe...

thanx najwa....alhamdulillah...menjadi jugak berkat nk bg makan kat korang ni..insyallah lenkali buat lagi...korang ade 2 tahun lg kt sini..2 kali lg la leh beraya...hehhe...

ashra on September 27, 2010 at 9:53 AM said...

wahhh..meriahnya rumah..
mesti sedap ko masak..selera je dorang makan.hehe.

emmm...nti letak la resepi lontong ko eh..le gak aku try wat..

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
 

Mama Shila Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device