12 December 2011

Benda paling boring bila anda bekerja seperti saya adalah....

Posted by MamaShiLa at 12:15 PM
Ramai orang kata kerja macam aku ni takde kerja..meh tgk..ada kerja ke takde kerja...hehe



Ini semua adalah skrip yang belum, sedang dan sudah dimarking

Hahahaha...faktanya, 

86 pelajar
8 tugasan (setiap tugasan ada 6 lukisan)
2 ujian
2 kuiz

Kalau anda bijak matematik cuba kalikan berapa helai kertas perlu ditanda? 
Tu baru pengajaran....blom masuk yg lain lagi...ada 7P kesemuanya...muhaha

Tips nak tanda kertas:

Setkan target..contohnya dalam masa satu jam nak siapkan 20 skrip...bila dah siap tanda...kadang-kadang masa untuk marking tak sampai 1 jam pon...lepastu chill dulu...dptkan refreshment...then sambung balik...meaning kalau target kita dalam satu hari nak siapkan penandaan 100 skrip...kita hanya perlu spent 5 jam sajo...3 jam lagi (sementelah waktu bekerja 8 jam kan...) boleh buat kerja-kerja lain....baru tak stress...tapi kalau mendapat jawapan yang stress yang memerlukan kita pikir 100 kali..tanda 3 paper pon dah rasa macam ni...

Mokcik google punya pic

hahaha...
cheers!

2 comments:

ashra on December 12, 2011 at 2:34 PM said...

hehe.ok..tringat zmn aku mgajar bdk sekolah dulu.tp bdk sekolah,tgelak2 dbuatnya nk menanda kertas. ;)

LydSunshine on December 12, 2011 at 7:35 PM said...

Sronoknya marking paper. Hehehe. Selamat maju jaya ye.

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
 

Mama Shila Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device