21 July 2011

Bila BOS tak bagi CUTI..marilah kita berDOA!!

Posted by MamaShiLa at 9:46 AM
Smlm Engku Ja memaklumkan
berita yang agak membuatkan aku menarik nafas panjang
Dikhabarkan BOSnya keberatan nak meluluskan cutinya next week
Hanya kerana platform yang dia kerja tu akan shutdown dan drilling exactly on my EDD

Aku dah start nyanyi lagu Lady Gaga dah
Roma roma ma gaga uh lala..

Courtesy Mokcik Google

Wahai BOS..
Bukankah BOS juga ada family
Bukankah BOS juga ada isteri yang cantik
Bukankah isteri BOS juga pernah melalui saat-saat melahirkan anak

Takpela wahai suamiku
Marilah kita berDOA
PERCAYA kepada KUASA Doa
Semoga dibukakan hatinya 
Dan kalau ditakdirkan abg tak dpt balik
PERCAYA lah..ada HIKMAH yang kita belum nampak sebenarnya...


5 comments:

aimi shaniza on July 21, 2011 at 10:44 AM said...

faham sgt perasaan tu..mujur skrang suami tak perlu pegi offshore mcm dulu....penah sy bleeding teruk kt wad, bos dia x bg dia blk..dia cabut je dr mauritania masa tu...n sms bos dia blk jgk masa dh smp airport...kesan drpd itu, sy tak penah tau, sbb dia pun cm xbgtau apa2...n masa nk bersalin pun, bos x bg cuti, kena p rig, tp kuasa tuhan, ye sbb doa, kaki dia terpeleot ckit je, doktor yg baik hati bg cuti 2 bulan..so dptla dia sambut kelahiran anak kami..alhamdulillah ...miracle ada di mana2, jom berdoa.. (mode : sy plk yg sedih :( ...xsuka sgt schedule org keje offshore kan...)

MamaShiLa on July 21, 2011 at 10:59 AM said...

Terima kasih aimi...kata-kata aimi menenangkan hati yang resah ini...Insyallah...Allah Maha Mendengar...

Aty Adnan on July 23, 2011 at 8:57 AM said...

bos...oh bos...ada jugop bos hok pesen tu.. hrp2 bos tu akn t'buka pintu hati utk bg ja cuti...geram plak rasa...emo nih!

MamaShiLa on July 23, 2011 at 8:30 PM said...

Aty...wat gane aty...kije sbg org bawah gini ah...sob sob sob...bertindak mengikut arahan je...

Tupperware Lover on August 2, 2011 at 3:45 PM said...

mana tau kot boss tu terbaca blog ni, terbukak hati dia... meh nak tolong aminkan sumer doa u... aminnnnnn.. insyaallah dipermudahkan segala urusan :)

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
 

Mama Shila Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device