19 July 2011

Serba Salah

Posted by MamaShiLa at 10:18 PM
Bila EDD tinggal 8 hari lagiks
Dan Encik Suami, Engku Ja perlu bekerja
di lautan nusantara nun

SERBA SALAH
dia nak meninggalkan isterinya ni {hidung kembang sewaktu menaip ayat ini}
Contraction berlaku setiap pagi sejam sekali hanya untuk 4 jam
lepas tu hilang
Ptg datang lagi beberapa jam dan hilang lagi...
Bagaimanakah perasaan seorang suami nak meninggalkan isterinya dlm keadaan begini

Pagi tadi bangun kol 3 pagi menyiapkan Engku Ja utk pergi bekerja {actually dia siapkan diri sendiri, ku cuma jadi teman je}
Kuhidangkan kopi utk hilangkan mengantuksnya
Sementara menunggu teksi limousinnye datang
Kubaringkan badan kat sofa
Si dia berbaju kuning menadahkan pehanya utk alas kepalaku
Oh mentiknya!
Pastu diusap-usap rambut serabai ku...

"Ayang jaga diri baik-baik
abg harap sgt dpt temankan ayang dlm labour room nnt
Baby tunggu papa ye..
Jaga Adam n Iman baik-baik...
Kalau rasa sakit..ayang tahan ye sampai abang sampai"

Mula-mula rasa syahdu..
pastu nak tergelak..
tapi ku tahan

Wahai suamiku tahukah dikau
Kalau nak beranaks mana boleh ditahan-tahan
:)

Kesian dekat Engku Ja..sebelum dia pergi
erat sungguh pelukan kali ni
lelaki kan..
kadang2 tak terucap dgn perkataan
dari perbuatan aku rasa syahdu dan sebak pon ada
bila dia serba salah begitu

Dan aku
Cuba menabahkan diri..
Menunjukkan ketabahan aku di depannya
Walau dlm hati aku rapuh bagai kaca

Dulu waktu menunggu Iman dilahirkan
pon mcm ni gaks..
Due tinggal seminggu dia kena kije..
pastu amik cuti
tapi aku x beranaks2 pon..
Iman keluar sehari lewat..masa tu cutinya tinggal seminggu je
Elok2 aku dlm pantang 7 hari
 Dia kena pg kije
Masa tu lagi syahdu sbb time gitulah kita perlukan semangat dari dia kan

Jadi sbb tu lah kali ni
Aku nekadkan diri, cekalkan hati
senyum dalam kelat
suh dia pg kije dulu seminggu
next week exactly balik sehari sblm EDD

Dan dengan itu
ku berdoa semoga 
hasrat kami somi isteri tercapai utk bersama-sama 
waktu kelahiran baby Z nnt...


10 comments:

aimi shaniza on July 19, 2011 at 10:56 PM said...

Syahdu lak baca entry ni mlm2...be strong shila! InsyaAllah baby tunggu papa dia nnti...semoga dipermudahkan semuanya...btw cantiknya umah.nk dtg ni raya mi....hahah

MamaShiLa on July 19, 2011 at 11:23 PM said...

Tq aimi....mudah-mudahan dipermudahkan segalanya dgn kesempurnaan...dtg la...raya ke-3 insyallah nk wat makan-makan...dtg deh...!!!!

PINKMARGENTA on July 20, 2011 at 1:26 AM said...

alamak,sedihnya bace.insya allah baby kuar on time.:)

farah fauzi on July 20, 2011 at 8:50 AM said...

beb..insyaAllah dipermudahkan semua mende ok..aku tahu mu kuat dari zaman muda2 lagik..hehe...kali ni nama mende nak letak baby Z tuh...huhu

InaAchik on July 20, 2011 at 9:34 AM said...

kak... saya membaca entry ini dengan penuh emosi... oh, i dun want to cry... but akhirnya setitik air mata jatuh dalam cawam nescafe ku...

hope segalanya dipermudahkan... amin...

ashra on July 20, 2011 at 10:24 AM said...

mudahan selamat dan dimudahkan ye shila.
tak sabo tggu baby ko ni.hehe

MamaShiLa on July 20, 2011 at 10:44 AM said...

Ms Pink...amin...tq tlg doakan ye

+++++

Qorachi...tq babe...tunggu deh...

+++++

Ina...x masin ke nescafe tu...ekeke...gurau jek..itulah...nak nangis kan...anak dah 2...nangis dlm hati jek...tq tlg doakan...

Aty Adnan on July 20, 2011 at 12:31 PM said...

shila, sedihnya baca entry ni...huhu~ moga engku ja sempat blk b4 baby z kuo!!

e r n [ ] k u b i k e l on July 20, 2011 at 3:02 PM said...

aku yg x pernah ade xperience pun rs touching je! alahai... sedih pulak bile suami kite tnjuk caring dia op!! xpe... Insyallah, everything's fine & bless from HIM...

IzanJay on July 21, 2011 at 11:39 PM said...

Terharu la baca!!!Sabar Shila semuanya akan dipermudahkan!!

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
 

Mama Shila Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device