16 July 2011

I did it my way

Posted by MamaShiLa at 11:38 PM
Pernah suatu ketika bercita-cita utk buat tutorial jahit langsir
Tapi apakan daya
Tak berdaya nak buat
Sempat buat basic pasal jahit je
Tgk kat sini Asas Menjahit

Drpd zero knowledge pasal jahit menjahit ni
Alhamdulillah boleh la jahit langsir utk satu rumah
Jgn tak percaya ye mak buat semua ni...
hehe..

Ni antara koleksi langsir yang kujahit sendiri
Hubby tolong potong je..Sejak dari 6 bulan mengandung sampai 9 bulan
Saksikan....cewah!

Eyelet
  
French Pleat

Roman Blind

Akhir kalam
walaupun tak pandai
kalau mencuba 
Insyallah akan menjadi..
:)


22 comments:

Rina NAR on July 17, 2011 at 10:55 PM said...

so proud of u la dear...nice job well done!

Iryani Noor on July 18, 2011 at 7:23 AM said...

clap clap...sgt cantik.. best nyer dpt jahit utk satu rumah... kalu gitu, every year leh tukar desing =p

farah fauzi on July 18, 2011 at 8:40 AM said...

lawanyer..lepas nih nak upah mu jahit plop deh langsir bila umah aku dah siap...tunggu baby besar dulu la...

MamaShiLa on July 18, 2011 at 9:52 AM said...

Thanx Rina..will try my talent on baking plak after this...hahaha...verangan!!

+++++

Yani...tq! annually? hahaha...Ja baru je cakap 10 tahun lagik kot baru tukar langsir baru...sudah kekeringan uwang nih!

+++++

Qorash...sorry babe...x amik order...lepas ni anakku 3 org sudah pasti siapnya lambat la nak jahit langsir mu...ekeke

Fara on July 19, 2011 at 6:25 AM said...

uyoo..kagum2!! sebab fara memang tak pandai jahit. salute ar you beb.

ashra on July 19, 2011 at 9:33 AM said...

wah..cantik2..aku suka.
aku pun berangan nak jahit langsir sendiri bila ada umah sendiri nanti.

puas ati kan dapat jahit sendiri..

irmafittaputri on July 19, 2011 at 11:38 AM said...

wah...canteknye...stunning...speachless tgk ko jahit sendiri dgn bawak perut lagik ek...waduh2...hik hik..canteknye handrail tangga ade bunga rose...i loiiike

MamaShiLa on July 19, 2011 at 5:18 PM said...

Sis Fara..tq...me oso from zero gak...x tau pape...merangkak sikit2..bertatih....berjalan...siap gak la...

+++++

Ashra...tq..mmg puas hati..skrg ni hari2 pandang langsir jahit sendiri cam x caye lak...hubby selalu duk puji...kembang semangkuk hidung mak...hehe..wpun herot berot jugak..yelah nak tunggu pujian suami susahkan...

+++++

Irma...tq...sampai speechless tu..aku harap baby nnt perangai rajin cam mak dia gak la...pregnant sblm ni alahai pemalasnya mak dia...wrought iron umah aku semuanya bunga padi...sekali tokey tu buat bunga rose kat tangga..berseri gak la..ada bunga....umah takde deco bunga lansung...

irmafittaputri on July 20, 2011 at 4:01 PM said...

amin...baby gegirl ye...hik hik...takpe ...nanti ade la bunga dlm umah tu..deco umah ko dh ckp lawa...urban & minimalis..color combination pon lawa...ni inspired ni...umah aku basic grey..tapi xde la nak berdeco2 bajet ketat gtew

Ummi Mahmood on July 22, 2011 at 12:59 PM said...

salam..first time jenguk blog ni..sy kawan irma..dia yg introduce..lawa betul langsir yg awak buat...mcm mana nak buat roman blind tu yer?

MamaShiLa on July 22, 2011 at 5:04 PM said...

Irma....xpela ketat..ade masa menabung sikit-sikit..aku pon 3 tahun jgk duk menabung sblm umah siap...

+++

Ummi..salam kenal..tq ye..actually langsir design biasa aje..xde ropol2..tu senang jahit...roman blind lagi senang..yg susah nak cari railing dia...caranya senang saja...saya buat 2 lapis...kain depan n belakang...basi 1 inci dari saiz sebenar...lepas tu jahit dari sebelah dalam utk cantumkan kedua-dua kain...dah cantum...terbalikkan kain, basi 2 inci untuk jahit besi/kayu pembahagi tu...last sekali jahit velcro kat bhg atas...masukkan besi/kayu dan siap! paling senang!!! iron dulu sebelum gantung...

Ummi Mahmood on July 27, 2011 at 8:36 AM said...

hehe..thanks mama shila... i like...

irmafittaputri on August 3, 2011 at 2:45 PM said...

ayo shila...siap buat tutorial di sini...superb

Anonymous said...

Hi mama shila.. sy teringin sgt nak bljr wat roman blind tu.. blh ajar scra detail x??

Anonymous said...

cantik! pandainyer, walaupun first time. :)

~najwa~ on September 10, 2012 at 9:47 AM said...

Salam.
Langsir kat living room tu sgt cantik...

ema said...

Wow..menarik,walau tingkap 2 panel tp leh wT langsir penuh satu dinding..tq bole jadikan inspirasi ni tuk jahit sendiri langsir bila umh siap nnti..sy pun tak pandai jahit tp nak cb gak sbb hubby dah belikan mesin jahit.tq kakhehe

Fizah on May 22, 2013 at 11:10 AM said...

jom kongsi cerita kat sini

http://susunatursioca.blogspot.com/2013/04/sticky-post-giveaway-istimewa-mei-jom.html

Mama Adwa on June 16, 2013 at 9:33 AM said...

Kat mana nak beli brg2 utk jahit roman blind ya...

mizzura on February 27, 2014 at 8:02 AM said...

Wah byknye...nipon tgh pulun satu rmh dh ngadu bosan jait langsir..nasib hasilnye xmengecewakan kann..tq sharing

rosmaini binti baharum on March 14, 2014 at 8:21 AM said...

Assalam puan.. mn nk bljar buat roman blind tu ye? Puan bljar sendiri kan?! Boleh share tak? Puas saya cr cara2 nk buat roman blind..tp x fhm..sbb byk sgt lain2 cara..

nuralisha. athirah on April 12, 2014 at 2:16 PM said...

Salam.. mama shila waahh cntk sgt smua design tu tingin nak bljr kat mama shila

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
 

Mama Shila Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device