11 July 2011

Macam-macam cerita

Posted by MamaShiLa at 2:07 PM
Ngee ngee
Macam-macam nak cerita
Harus ditulis dlm blog
Buat tatapan ku dimasa tua nnt
Dan anak cucuku nnt
:)
Papa
Papa diserang strok pada 17 Mei 2011
Skang dah nak masuk 2 bulan sejak dia kena strok
Perkembangan kesihatannya amat positif sekali
Selain dari rawatan susulan n fisio yang kena pergi rutin kat GH
Papaku juga pergi buat rawatan ozon di salah sebuah klinik kat Trg
Sejak dr itu, dgn izin Allah..perubahan positif papaku, dia dh boleh jalan sendiri, bercakap dgn jelas (dah boleh call n sembang dalam telefon)
dan yang paling penting dia dah boleh buat sebahagian besar rutin hariannya sendiri spt makan, mandi dan buang air.

Ibu mertuaku 
My mil dah nak masuk 2 minggu slps operation buang ketumbuhan dan buah pinggang kanan...so far...perubahan positif jugak...sakit akibat luka operation dh kurang..hari selasa ni result ketumbuhan tu...br dpt tahu kanser tahap brp n treatment yg mcmana yang perlu dilakukan...Insyallah semoga semuanya tak ada apa-apa...

Rumah
B4 ni aku dh cite pasal kami sefamily dah pindah..
20 Jun 2011 tarikh masuk umah baru
penting kena ingat ni... :)
hari ni dh masuk minggu ke-3 
rumah masih banyak belum setel
KC tgh pasang, railing langsir tinggal satu tempat yg belum pasang
sbb tu lah x update blog (alasan!)
Penat weh pindah ni...aku tak nak pindah lagi...
Railing langsir dan acccesories dlm bathroom hubby ku pasang sendiri
Langsir aku yg jahit..masa masuk umah baru ni..80% lagi langsir blom disiapkan..
dan skang tinggal 2 minggu lagi aku nak bersalin..
Alhamdulillah langsir dah siap semuanya...
Hari-hari yang berlalu penat je selalu
Kerja lagi..ye aku masih kerja
balik umah kemas umah n siapkan langsir
plus layan anak-anak..
aku harap sgt keaktifan aku buat kerja itu ini 
sedikit sebanyak dapat memudahkan aku bersalin
Insyallah hari Jumaat ni, 15 Julai 2011 nak buat kenduri doa selamat, solat hajat dan tahlil..aku buat simple aje sbb keadaan aku yg sarat ni..aku invite ahli masjid dan keluarga sahaja...buat kawan-kawan...insyallah lepas raya aku n hubby plan nak buat open house..masa tu harap rumah dah completely kemas..tak berantakan (ayat bibik) spt skrg


Beranaks
Vokeh...2 minggu ye lagi
Aku syukur sgt diberikan kesihatan yang baik berbanding Adam n Iman b4 ni wpun awal-awal dulu agak teruk alahan ni...towards the end Alhamdulillah everything went well..thank you baby dlm perut kerana memahami tugas mamamu... :)
Tadi br pas routine check up...kepala baby dah engaged patutla aku selalu contraction sbb jalan dia nak membuka, tali pusat comey x terbelit..gynae cakap mcm x sampai 2 minggu je lagi...berat baby baru 2.5 kg...kecik je kan...aku gembira sbb baby kecik je..gynae cakap jgn selesa sgt, lg 2 minggu ni maybe dia rapidly membesar...ekekeke...berat aku naik 0.5 kg je...

itu aje ceritaku yang macam-macam ni..

House peep..



4 comments:

farah fauzi on July 12, 2011 at 8:41 AM said...

chumil sungguh deko umah baru..tak sabar nak gi melawat..hihi

irmafittaputri on July 12, 2011 at 2:08 PM said...

tanteknye...umah..shila: segala dugaan itu ade hikmah...bagusla semua semakin baik..fuhh aku hari ayah masuk hos..hehe...berantakan hidup...keje aku tolak tepi..wlwpon bos xmemahami...family 1st...aku redha je wlwpon nk kena fired!! takpe la..moga Allah permudahkan semua..

MamaShiLa on July 12, 2011 at 2:19 PM said...

Tq qorash...rumah sentiasa terbuka untukmu..

~~~~~~

Irma..betul...berdoalah dan percaya kpd kuasa doa...aku syukur sgt2...skrg baru nampak hikmahnya...itu yg kita tak tahu...dugaan ni semua mematangkan pemikiran kita sbnanrnya... :) aku doakan yg terbaik buat ayah ko jugak..jgn risau k..jgn berhenti berdoa dan berharap...

Mrs.R @ Emi on July 26, 2011 at 10:47 AM said...

shila, umah mu lawooo..pandai mu jahit lgsir..ish3x, xcaya rase :)
aku pnh amik epi, masa nk push biasa doc akan tgk bacaan ctg tu then suh kita push,dlm case aku aku ada rs sikit2 je skt tu, so ms rsa sakit doc akan suh push,alhamdulillah xyah vakum pon :)

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
 

Mama Shila Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device