07 February 2011

Bila Adam pegi sekolah!

Posted by MamaShiLa at 7:28 PM
Nak cite pasal Engku Adam ke sekolah..
eh eh eh..jgn tukar channel..mmg skolah dh lama bukak...tapi mamanya br nak update..takpelah..biar lambat asal ada...bila Adam besau seksok leh tgk mcmana rupe dia waktu first time ke sekolah..

Adam bersekolah di Tadika Yayasan Islam Terengganu..3 km away from ofis mama...location kat Masjid Tok Jembal...senang nak send n fetche...

School hours : 7.40 am - 12.30 pm
Yuran: Rm15/bulan....[murahnye!!!]

Inilah kelas Adam..kelas 5 tahun Al-Alim...baru sampai...papa temankan dulu..nak bagi selesa ngan env dlm kelas tu...

Uniform mmg kaler pink...seb baik Adam xde masalah..sbb dia mmg anti-pink sikit..katanya pink for girls..tapi dh sume pakai uniform..dia ok ok saje...

Dah elok2 duk kat tempat tadi...tukar tempat sbb x nampak white board....tempat baru facing white board tapi ke belakang skit...masih senyum simpul lagi...malu2 nak berkawan lagi...hehe...

Cover malu dgn botol air..air punye bawak sebotol..tapi minumnye seteguk je...

Disebabkan first day..kelas delay start..boleh???? 
haha...paham2 je lah..ramai yg berteriak...maksudnya ramai yg menangis...jadi cikgu pon duk pujuk2..agak lambatla mulanya...

Adam steady je kan....tapi dalam gambar je lah....ni pon suh dia biasa2 kan dlm kelas tu..tapi kalau sebut nak balik je..mula tarik baju n bergenang air mata...kami pun stay lagi...kasi can dulu...hihi

Kol 9.30 waktu makan..masa ni tgh beratur nak turun ke dewan makan...pakai selipar...masa dtg n balik skool je pakai kasut...

Lepas turun makan..kami pon tinggalkan putera kesayangan....apalagi.....
melalakla dia....

Ambil Adam kol 12...tak habis lagi menangis...muhahaha..mama tabahkan hati jelah...

hari ke-2: mengikut kata cikgunya la...Adam nangis dlm 20 minit je..pahtu duk tepi tingkap tgk mana kereta mama...sbb papa dh g kije masa hari ke 2 adam pg skool...aku plak ade kelas kol 9..so mmg sah2 x leh tunggu Adam...

hari ke-3 dan seterusnya utk minggu pertama: masih menangis...tapi dh nak buat acitivity dlm kelas...

minggu ke-2: waktu hantar mmg sebak nak berpisah ngan mama...tapi bila dh tinggalkan..dia lupa mama dah..main elok je...semua xtvt pon dia buat ok je...

minggu ke-3: barulah OK!!!! tak nangis..happy n excited setiap kali nk pg skool!!!

Alhamdulillah..

gambar dh x amik dah....first day je ada...selainnya x snap...pelikla plak kan nak snap hari2...

wokey..tu aje...


3 comments:

farah fauzi on February 8, 2011 at 9:06 AM said...

kiut tul adam nih..laki2 tak bulih nanges..hehe

ibunaznoy on February 8, 2011 at 9:11 AM said...

wah lama jgak nak bg Adam biasakan diri kat skolah ye..mcmana la pe'el Al Nafis lak nnt,huhu..

MamaShiLa on February 8, 2011 at 10:58 AM said...

farah...duk nyanyi sokmo lagu tuh..tapi tok penah semat dlm hati...muhaha

ibunafis: itulah..xleh nak jangka..adam ni kat umah berjanji mcm2..x nak nangis..nak jadi macho la..apa2 aje...tapi hasilnya nangis jugak...haha...kita kena tabah hati je lah....

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
 

Mama Shila Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device