23 February 2011

Berat kurang 1 kilo je...

Posted by MamaShiLa at 8:48 AM
Seminggu bercuti...

Best wooo.....

dan rentetan berblog juga sepi sama ngan bestnya meraikan cuti woooo...

Cuti seminggu lepas kuhabiskan dgn pelbagai aktiviti...

Sebenarnya sebab musabab aku amik cuti ialah adik ipar aku kawen...adik ipar aku ni..adik kpd hubby ku...adik lelaki hubbyku yang ke-5..kahwin ngan org Keratong...

Jadinya...minggu lepas...Hari Sabtu kami segerombolan pengantin bertolak ke Keratong..majlis kat sana plak..mak aih meriah bagai...mmg 2 hari 2 malam sambutannya..

Lepas aje selesai majlis nikah n kenduri sebelah pompuan, kami bertolak ke KL..dah alang2 halfway..lg 2 jam je ke KL..sementelah aku pon nk jumpa sv n hubby pon nak cr barang umah...dan satu lagi..selasa lepas pon public hol...so kami ke KL

 Kami stay 2 hari...brief meeting ngan sv berjalan lancar..Alhamdulillah...saya sangat suka!!!

Ingatkan bleh la pg shopping baju baby..rupa2nya hubby ade 3 tempat dia nak pg...adoyai...semua kedai jual lampu n lepas tu nak pg Houz Depot..Houz tu tempat jual brg kelengkapan rumah...dari hardware ke software [eh betul ke istilah ni? hentam sajalah]..semua ada..harga ada yg murah ada yg mahal..


Dalam pada 3 kedai jual lampu nak pg tu..semua kat area Puchong...1 tak pg sbb kedainya tutup..hermm...kena dtg lagi lepas ni...hubbyku berkenan sgt ngan harga kat kedai tu...

Houz Depot plak kami pg dua2...kat KL n kat PJ...tujuannya kami nak beli backsplash tile tuk kitchen cabinet..pg kat KL dulu...kalau korang nak pg..kat KL tu depan Pertama Kompleks...showroom dia lg besar dari yang PJ...sbb tu kami ke situ dulu...tapi stok plak takde..seb baik pekerja dia tlg cek..n confirmkan kat yang PJ ada byk stok...jadi itu yg pergi jugak Houz kat PJ..

Kat Houz ni..rambang juge la mata...duit je ada ke takde...hehe...

2 hari di KL kami pulang ke Trg...tapi bz la plak buat persiapan kawen nak sambut menantu nnt..dalam kebizian buat preparation majlis kawen..preparation rumah kami pon bz jugak...time ni lah nak pg pilih tiles utk satu rumah..pilih cat dan discuss dgn ID consultant utk kitchen cabinet...aku kepenatan...

Majlis hari Sabtu lepas...majlis sambut menantu berjalan lancar...dan aku terus demam 3 hari sbb kefenatan yg amat sangat...sudahnya....aku ditimpa berita sedih...bila barang kemas aku hilang masa kenduri tu..entahlah...tak tak tau nak cakap cmne..walaupun barang2 tu bukanla mahal pun harganya...tapi nilai pada hidup aku amat tinggi sbb semuanya pemberian suami ku terchentaaa..dan salah satunya pemberian mak aku tersayang...

Aku redha dgn apa yang berlaku...
Semalam aku pg check up baby..berat aku turun sekilo..
kalau aku x pregnant mmg aku suka..ye la tanpa disedari berat turun...x pernah berlaku dlm hidup aku kecuali aku berdiet...tapi sbb ade baby lam perot rasa risau gak la...

Sejak 2 hari ni aku rasa dh hilang appetite..dh 2 hari x bleh makan nasi...smlm hubby bawak pg McD..konon nak suruh aku melantak..mcm2 aku order...burger, ayam, bubur, nuget bagai...tapi apa yang aku boleh makan...fries je...frust...cmne berat nak naik nih.......



5 comments:

Iryani Noor on February 23, 2011 at 9:00 AM said...

dun worry so much shila..
mebe sbb busy buat preparation tu yg berat turun sekilo..
ada one of my friend, time peknen turun 5kg lg, sbb alahan die agak teruk la.. asyik muntah2... tp alhamdulillah xder effect pd baby...

sorry to hear about ur lost... biasa la time busy2 mcm tu mesti ada je yg panjang tangan... sabar k..

farah fauzi on February 23, 2011 at 9:11 AM said...

tak sabar nak tgk hasil rumah baru...semoga sihat selalu..dan jaga kesihatan ok...

ninieZUERYANNIE on February 23, 2011 at 9:23 AM said...

shila, sbb ko penat sgt kot.. tuh sampai x lalu nak makan.. nway, kena rest cukup2 la.. sian kat ko, time2 ngandung mmg penat x terbendung kan.. mmmm faham..

aisehh, ade plak yg menyempat nak merembat brg2 kemas time kenduri-kendara ek.. sygnye.. dahla husband & mak yg kasi ek..

MamaShiLa on February 23, 2011 at 9:27 AM said...

tq tq tq yani, farah n nini...banyak betol dugaan bulan ni....seb baik la laki aku ada di sisi..kalau dia kat laut...mau aku meraung2...kekuatan aku kat dia je...skang aku cuma rehat sebanyak mungkin..kerja umah mmg x buat lansung...masak pon tak...tunggu recover balik baru nak masak balik....

ashra on February 23, 2011 at 11:23 AM said...

sedihnya..kalu aku pun,sure rasa apa ko rasa.sayangkan apa jua pemberian suami.takpe..dugaan tu.moga dimurahkan rezki lagi.

kesihatan jaga k?tak selera makan,mkn sket2 asal perut beralas tau.jgn biar kosong.. =) take care..

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
 

Mama Shila Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device