09 February 2011

Alahan...silala berlalu pergi....

Posted by MamaShiLa at 8:49 AM
Minggu ni genap 15 minggu baby dlm womb..
Sumber: babycenter
Beginilah mengikut illustration yang dinyatakan..
Baby is about 4 inches long and weights in at about the size of an apple...

tetapi...

kuingat alahan dh takde sbb sejak minggu lepas rasa mcm dah ok...cuma waktu malam masih x boleh gosok gigi...

tetapi...

Pagi ini..perut sangatla lapar...
dan dengan pelahapnya telah membeli

Nasi minyak

Pulut gaul nyior..bahasa standard ku tak tau apa nama makanan ni...

Ketupat pulut

Yummeh!
bayangkan tahap lantakan ku pagi ini..bila sampai kat kedai makan tu..jadi rambang mata...semua aku nak...rembat semua...air aku x beli sbb bibik dh buatkan air bekal ke ofis...

Sampai di ofis..dengan gelojohnya nak makan hasil belian tadi...tengah suap yang kedua..tiba2 perasaan pelik datang...

buweeekk...

oh..alahan datang lagi!!!


Semua gambar adalah pinjaman dari mokcik google...

Tiba-tiba semua makanan yang best sangat tu jadi macam rasa semacam..bau semacam...

Dan dgn rasa membazir teramat sangat terpaksala kubuang semuanya...

Ingatkan alahan dh berlalu..kalau sebelum ni selalu alahan tu datang waktu petang sampai malam...ni dah masuk 2nd trimester tiba2 dia datang lagi waktu pagi...

 Oh...pergilah wahai alahan...

dan baby di dalam...semoga sihat n baik-baik ok!!









4 comments:

farah fauzi on February 9, 2011 at 8:54 AM said...

mase nih la leh mkn byk..lepas dah bersalin kene jaga badan plop...berapa dah berat lo nih..naik byk dop

bun_nee on February 9, 2011 at 8:56 AM said...

alahan sampai cukup bulan ke kak??? alamak

ninieZUERYANNIE on February 9, 2011 at 10:51 AM said...

shila, kot yang penghabisan agaknye.. tu yg muntah lagi.. hopefully tu kali terakhir ek..

weh, aku pon semenjak alahan dh berlalu nih membina bdn la sgt.. br 5 bulan dh naik 10kg.. xpela, aku nk balas balik time x blh makan aritu.. hakhak..

MamaShiLa on February 9, 2011 at 4:45 PM said...

farah...owh tak perlu reveal berat...aku pon x tak tau...

bunnee...kalau record sebelum ni x de la...4 bulan x hilang...dan bulan seterusnya membesar dgn sihat..

nini...wowwweee...aku ade geng!!! harapnye la penghabisan la ni....

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
 

Mama Shila Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device