01 January 2011

I am a pregnant mother!

Posted by MamaShiLa at 9:20 PM
Yes, am proudly present...haha macam entry apa dah...

I am pregnant !!

Positively...

Yeay...sesungguhnya perasaan sangat-sangat bersyukur kerana dipermudahkan Allah untuk pregnant...dan kali ni yang ke-3...Alhamdulillah..i'm blessed kerana selama 3 kali telah merancang dengan sebaiknya dan termakbul doa kami suami isteri mengikut perancangan kami...Thank You Allah!

Macammana boleh mengandung?

Haha...sememangnya daku dan hubby amat merancang dlm hal ini..bagi dia takde masalah...mmg nak anak ramai..tapi bg daku...sedikit dalam dilema..memandangkan ku akan further Phd pada tahun 2011...jadi memikirkan anak yang ramai...kuanggap 3 tu ramai la... mampu kah aku menunaikan tanggungjawab dgn sesempurna mungkin? bagi daku...PhD tu bukan sesenang macam makan nasi, mandi atau bawak kereta...tapi buat PhD tu mcm nak membunuh diri...maka komitmen harus 200% supaya diri sendiri tidak terbunuh....huhu..

Mau saja beranak ramai-ramai lepas abih PhD tapi bila pikir balik masa tu dah 30++...kehamilan mungkin sudah berisiko..kupohon petunjuk dan dengan sokongan hubby kami pon sepakat la...yes...buat anak lagi...

Herm...before ni aku makan contraceptive tp dalam bentuk jamu...then lepas sebulan aku stop contraceptive br aku perasan ade kelainan sikit....then kitorg buat self check up...Alhamdulillah...positive...siapa yang paling happy? tentulah lelaki itu.......kikikiki...dan barulah anak2 nya...dan barulah diri sendiri!

Check up 

Dah mmg sah mengandung tapi hubby nak jugak ke klinik....kami ke klinik dn mmg sah aku pregnant lepas buat ultrasound....tapi 3 minggu lepas tu...ada bleeding sikit...aku ke klinik lagi....takut mmg ada sbb aku dh pikir mcm2....sewaktu bt ultrasound tu doc sahkan ade 2 plasenta dlm rahim aku...

apa?
2?

terkujat....aku argue ngan doc tu...
 "bukan cyst ke doc?"
Bukan....cyst x berlaku dlm rahim
"bukan kandungan luar rahim ke"
Bukan la...ni kan rahim....dua dua duk dlm rahim..awk tau tak....awak hamil kembar!!


aku pun senyum kambing...terkujat...takut pon ada..


lepas tu doc tu explain maybe kembar satu lg x jadi sbb aku bleeding..potensi tuk x jadi tu tinggi..tapi sbb embrio tu kecik sgt lg...dia suh tunggu lagi sebulan then scan balik..masa tu baby br 8 minggu...


ku terdiam
terpaku..


hubby ku dh loncat2 mcm apa ntah..


herm...


tapi walau apapun aku bersyukur...kalau betulla aku pregnantkan twin...aku rasa sgt bersyukur dan bertuah...

dan selepas itu bermulalah episode alahan...
huhu...siapa suka alahan?
muntah tu lebih baik dr loya..
erkk..


trend kali ni lain skit...loyanya dtg waktu ptg ke mlm....kalau waktu Adam dulu lansung x de alahan...Iman plak time pagi2 nak gosok gigi...tp yg ni lain plak....ku harap dan kuberdoa...Allah makbulkan doa kami tuk timang baby girl plak...


mmm..x tahu nk cakap apa dah....until next post...
daaaaa....

6 comments:

Nor Ernizajura on January 1, 2011 at 9:41 PM said...

congrates shila!doakan eny cecpt kawen okes!:-D

Elyana on January 1, 2011 at 11:23 PM said...

Alhamdulillah ila!!tahniah yer..jaga kesihatan elok2..doakan effah juga moga dpt adik :D berusaha!!!ehe.

farah fauzi on January 1, 2011 at 11:46 PM said...

tahniah laling...semoga impian tercapai dapat baby girl..tapi apa2pun janji mu selamat...insyaAllah..

ninieZUERYANNIE on January 3, 2011 at 8:12 AM said...

congrats shila.. mudah2an dpt bby girl plak ye..

ashra on January 3, 2011 at 10:03 AM said...

wahhh..congrats shiela! really hepi for u.rajin ko smbg phD ek.moga trus berjaya dlm peljaran,karier n keluarga..

besnye.insyaallah,moga dua2 anak kembar tu sihat membesar!ko ada gen kembar ke?aku teringin nak anak kembar,tp takde gen.hehe.
btw,moga2 girl kali ni.tp tak kisah la kan,boy or girl..allah lg tahu tuk tentukan terbaik tuk kita.
aku ni pun second ni masih blum confirm sepenuhnya.kalu sah girl gak..tetap syukur dan hepi,aku mmg nak anak ramai.tp,sama cam ko..ada perancangan jarak.so far,masih jarak dlm plan la antara aleesya n adiknya nti..hehe..

aimi shaniza on January 3, 2011 at 10:17 AM said...

suka sgt post ni....bahaya, mnyebabkan dir ini tureu teruja...adeh.....congrats shila :)

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
 

Mama Shila Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device