11 January 2011

11.1.11

Posted by MamaShiLa at 3:36 PM
11.1.11
Comey sunggoh tarikh hari ni...tak ada yg menariknya pon dlm hidupku cuma hr ni ku berhajat nak buat buku merah....apa itu buku merah?
Ce tgk kat bawah ni....


Buku khas untuk orang-orang istimewa cam aku...hihi...buku ni tuk ibu mengandung sebagai rekod kesihatan sepanjang mengandung...bila dh melahirkan nnt...akan diberi buku lain....buku ni kenalah buat kat Klinik Kesihatan yang berdekatan dgn rumah masing-masing.

Tadi jumpa seketari ofis...dia tegur...pensyarah takkan buat kad merah...mesti pg cek kat klinik swasta...herm...ku senyum aje...ku nak buat jugak..sbb kalau jadi apa2..kalau la...worst to worst (minta dijauhkan)...kalau ada apa2 dan perlu refer ke GH...jadi kad ini yg diorg mintak dulu...jadi ku seorang yg penakut...kubuat juga...tapi waktu pegnant kan Adam dulu aku x buat kad ni...belum ada kesedaran waktu tu...waktu Iman kubuat juga...walau separuh jalan...separuh jalan sbb masa nak minum air gula tu aku cau cin cau...kikiki...kesian nurse tepon aku duk tanya knp x dtg...tapi aku cakap aku check up kat tempat lain...

Balik kpd cerita hr ni...ku niat nak buat hari ni la kad merah ni...sbb hari Isnin n Selasa hari tuk check ibu mengandung kat klinik terdekat ngan umahku..
Tapi tadi abis je kelas...5 orang student datang...nak jumpa after lunch...

Sorang datang....nak minta sign utk add subjek
Sorang lagi..nak consult pasal assignment
Sorang lagi...nak tanya pasal approval letter
Sorang lagi pon sama...
Sorang lagi...nak consult pasal...dia x cakap...cuma ckp nak jumpa...

Ku habis kelas dekat kol 1 terus cabut amik Adam kat skool n balik lunch kat umah....dalam kereta tiba tiba tet tet tet...masuk lagi sms cakap nak jumpa ptg ni...

Herm....hasratku nak pg klinik tak jadi la..walaupun hr ni tarikhnya cantik...

Kesian kat student...

Itu aje...saje buat kenangan entry 11.1.11 di blogku..

7 comments:

Iryani Noor on January 11, 2011 at 3:45 PM said...

betul tu shila...
walaupon monthly check up buat kt swasta, better bukak je buku merah nie... incase jd apa2 time nk deliver nnt kan (mintak dijauhkan.. Amin)..

tp kn just nk share la, dulu time aku check kt KK nie, derang lagi bagus compared to swasta.. mmg through checking la.. =p

MamaShiLa on January 11, 2011 at 4:14 PM said...

yelah kan yani...walaupun lama sgt masa yang diambil tuk sesekali check up tu...sanggup sabar menunggu sambil borak perihal experien masing2...hehe..

ibunaznoy on January 11, 2011 at 10:41 PM said...

salam,tahniah bakal terima cahayamata baru lg..smoga sht2 selalu sepanjang peknen..

farah fauzi on January 12, 2011 at 9:08 AM said...

bizi betul mama shila...jg diri elok2..miss so much

ashra on January 12, 2011 at 10:00 AM said...

btul tu shila.bukak je buku merah..wpun bersalin kat swasta..hehe.sbb tatau kan pe jadi kemudian hari.moga2 semuanya dimudahkan.hehe..

aku wpun tak puas ati dgn KK,tp aku still ada buku merah.sbb nya dulu masa aleesya pun tak bukak lgsg.so,susah nak bergerak jauh dr rumah..bila da 8 bulan ke atas.hehe

MamaShiLa on January 12, 2011 at 10:15 AM said...

thanx ibu....!

MamaShiLa on January 12, 2011 at 10:16 AM said...

thanx qorash...

ashra....kadang2 hilang sabo gak tp pikir positif...bawak majalah banyak2...haha..maklumla xde i phone atau bb...kalau tak fb je manjang....

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
 

Mama Shila Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device