15 November 2011

Perihal Sekolah Adam

Posted by MamaShiLa at 4:14 PM
Sekolah mama dah dapat..sekarang sedang pulun mencari tempat tinggal a.k.a rumah sewa dan sekolah Adam...puas membaca pelbagai testimoni berkenaan kindie..akhirnya saya dan suami membuat keputusan nak hantar ke..


Sebabnya...sekolah Adam sekarang adalah Islamic based jadi saya nak Adam teruskan kepetahan dia mengaji dan membaca doa (Alhamdulillah...semua doa dia ingat..kadang2 mama dia yang lupa banyak doa), azan dan zikir..jadi saya rasa elok diteruskan...sejuk hati saya setiap kali Adam melaungkan azan dan mengajak saya solat berjemaah dan dia mahu jadi Imam (kerana dia selalu jadi Imam kalau solat kat skool dia)...sekarang pon kalau kami berjemaah dia yang action duduk depan konon jadi imam..tapi sebenarnya papanya yang imamkan solat..


Jadi..saya berharap dengan hantar ke GA dia akan lebih mahir mengaji dan sebagainya...bagi saya anak-anak biarlah ada asas agama..bila diorang dah besar nanti..sekiranya kita tak dapat mengajar mereka lagi dan mereka terlalai sekurang-kurangnya mereka tahu kembali kepada Allah...

Kalau nak tahu details boleh ke website GA klik sini ..banyak branch dan saya memilih cawangan Bandar Baru Bangi...wah...rumah blom tahu kat mana...dah daftar anak sekolah! Takpelah...rumah boleh cari lagi....sekolah kalau penuh sbb terlambat daftar..mama menyesal tak sudah nanti...

Alhamdulillah GA memudah cara apabila pendaftaran boleh dibuat secara online..saya telah mendaftarkan Adam minggu lepas...dan minggu ini..saya bersyukur kerana....

Alhamdulillah...tapi kena proceed ngan payment dulu...tapi kami masih di Terengganu..uhuk uhuk...ada sapa-sapa boleh tlg pergi ke GA Bangi tak tolong kami proceed dgn first payment ni? Kalau Ada yang sudi menolong...harap dpt bgtau k...harap sgt Adam dpt belajar kat sini..okla just a short entry...till then..

Antara video yang kebetulan ada dalam my phone...abaikan benda2 yang bersepah tu...dan juga keamaturan merekod video ni...ekeke

video
video
video

7 comments:

Qaseeh Tolia on November 15, 2011 at 4:52 PM said...

Saya pun dah registered utk 6 years utk elena tapi kat Kelana Jaya, Since 5 years dia Ok kat situ..Fee saya dah buat payment the whole year including January 2012..Senang.. x de masa..saya rasa diorang ada Bank utk Bank in payment..lps tu fax slip kat diorang..tulis nama anak n year also session.. sorry la tak leh nak tlg g buat payment sbb jauhhhhh... he..he...

MamaShiLa on November 15, 2011 at 4:55 PM said...

Tengs Qaseeh...insyallah esok br nak calling2 dorang harap dpt transfer je....hehe...tengs again ye!!! n salam perkenalan!!

Nur Hareza on November 15, 2011 at 4:56 PM said...

shila.. umaj aku ngn opis dkt gak ngn bangi.. aku leh tlg.. bp rm .nye
ko ambg atudy kt ukm ke

MamaShiLa on November 16, 2011 at 8:59 AM said...

Reza...tenkiu..tadi aku dah call dia cakap boleh online je..

Nur Hareza on November 16, 2011 at 10:48 AM said...

orait..

ashra on November 16, 2011 at 11:58 AM said...

aku pun bcita2 nk anto ke ga.tp 3tahun lg kan.hehe.

btul ckp ko,aku n hubby pun bpndapat yg sama,bdk2 ni biarlah ada asas agama.kita ibu bapa ni tambah apa patut.

bila da besar,andai tlalai,mudahan mudah jumpe jalan kembali.

irmafittaputri on November 16, 2011 at 12:31 PM said...

wah shila pilihan yg tepat...the whole family pindah dulu ke..

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
 

Mama Shila Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device