29 May 2011

Kisah ID kontraktor - Part 2

Posted by MamaShiLa at 9:58 AM
Cewah...ada part 2 plak ye..
Takpelah..sebagai panduan aku jugak di masa hadapan..
Supaya lebih berhati-hati 

Kepada reader yang nak tahu apa kes pasal id ni
Baca entry ni dulu k..klik di sini

Khamis lepas aku dh pergi jumpa ngan ID tu..
Mula-mula aku call dia cakap dia bz..suh aku jumpa ngan staf dia
Aku pon lega gak sbb takyah jumpa dia

Malam sebelumnya serius aku agak tak boleh tidur
Dah bermacam-macam doa aku baca plus smayang hajat jugak mohon dipermudahkan dengan kesempurnaan..

Sampai di kedai
ID tu ada...aik pelik gak..tadi kata bz..
aku buat dono je lah...

Kami pon discuss bersama ngan staf dia sorang lagi...
Alhamdulillah..
Tuhan makbulkan doa kami
Aku syukur sangat..dia tak naikkan harga (yang dia cakap kena naikkan sbb kami dah lewat sebulan) 
Lepas tu segala perbincangan berjalan dengan lancar..
Dia pon siap gurau-gurau n gelak-gelak
Macam bestfren plak

Sesungguhnya aku sangat lega
Pada awalnya aku n suami dan tawar hati nak buat ngan dia..
Sbb kami takut dapur yang kami nak jadi lain
Sbb melalui staf dia yg bgtau kami..kalau ada apa-apa kesilapan on-site dia takkan ubah..dia cuma deduct sikit harga
Hmmm...

Lepas meeting tu..aku report kat suami (dia kat offshore)
Kami masih lagi duk mikir...nak teruskan ke tak..
Semoga kami diberikan petunjuk samada nak teruskan ke tidak..
Sbb yang paling utama dia x keluarkan scale drawing 
Dia cuma tunjuk 3D drawing dlm komputer je..
Dia kata kalau nak scale drawing kena bayor..
Aku harap diberikan petunjuk nak teruskan ke tak..

Aku ada mintak satu quotation ngan ID lain
ID yang buat wardrobe umah kami
Smlm diorg dh dtg install wardrobe n puas hati
Takde silap pon..semua ikut apa yg kami nak
Kalau quotation ID tu berpatutan dan tak lari jauh rasanya kami nak buat 
ngan ID ni..
Kawan-kawan..minta pandangan...

Tambahan: Aku ada mintak ngan Signature Kitchen gak..mai aih harganya dekat 50K..takde kaler merah cili...yg ado kaler maroon..lagipun kami x mampu....!!!

1 comments:

irmafittaputri on May 29, 2011 at 12:38 PM said...

umang ai...50k ye puan shila...bulih belikan umah kos rendah ni...nak dpt branding die je...hehheee
kalau ID 1st tu ok...apasalah continue je...tapi kalau nak ID wardrobe tu pon puas hati sbb dh de benchmark keje die...heheh betul2 dlm dilemaa ek

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
 

Mama Shila Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device