04 July 2012

Daku muncul lagi...

Posted by MamaShiLa at 12:05 PM
Blog mmg dah bersawang dan tuan blog sgt malas nak mengemaskini blog apatah nak bersihkan sawang-sawang tu ----> hokey dah start merapu...


Baru je log in tgk interface blogspot dh baru..terkapai-kapai jugak mana nak cari dashboard...nak posting new entry....jumpa la jugak wpon sedikit sesat sana sini...ok la...can adapt...


Bila buka kat edit post...rupa-rupanya ada beberapa post yang aku duk tulis sebelum ni..x sempat nak publish terhanging begitu sahaja...semuanya berkenaan hidup baru aku kat sini... bila baca balik senyum sorang2 tapi nak publish kang mcm outdated dah...tgkla kot kot angin pasang rajin dtg aku bt summary posting2 tersebut....ve    ra    ngan......


Dah habis satu semester aku kat UPM ni.. sekejap je rasa.. skang baru rasa nak bernafas sikit...so rasa mcm nak post banyak2 entry lepas ni.... ye, ve    ra     ngan lagi....


Dalam pada dah habis satu semester, baby dlm perut ni pon dah cecah 8 bulan....sekejap sgt rasa...skang aku dah hubby sedang prepare baby stuffs...agak sukar sikit nak bt preparation sbb semua baby stuffs ada kat kampung...sedangkan aku kat sini...dilema pulak nak bersalin n berpantang kat mana...sebabnya aku punya EDD jatuh gedebuk pada 1 syawal...hubby cakap takkan tak nak balik raya...makanya hasil perbincangan dewan rakyat....kami sepakat plan kalau bersalin sblm raya...bersalin kat Bangi...kalau selepas raya...bersalin kat Trg...owh life is so complicated....masa jumpa gynae minggu lepas....dia siap pesan...rancang perjalanan ye.... bangi-trg bukan dekat tau...buatnya tengah-tengah jalan rasa nak push...jgn terbersalin atas highway sudah... gulp telan air liur jugak kan..janganla masin mulut gynae tu..


Skang tgh berangan lagi pasal baby stuff...setiap anak tu ade je benda-benda yang aku alahan kena beli...alahan ke..hahah...hubby cakap nafsu aku ni hebat bab shopping barang baby...tapi aku shopping xdelah sampai membazir...cukup sekadar keperluan...3 anak 3 stroller ye...ni nak tambah satu lagi..hubby aku cakap tak boleh belikan stroller dah..baiklah suami! tapi aku duk gilakan babywearer..herm herm herm..alasan? ziyad n baby kan gap umonya setahun...mesti nak bonding baik punya...jadinya aku nak beli wrap baru...hubby cakap ok..sekali dia cek....babywearers awak ade 4 dah..mcm2 stail dari adam sampai ziyad...semuanya pon xde koyak2..elok je...tapi aku nak jugak yang ni..sbb stail ni mcm xde lagik...

Comey kan...baby pon comfy duk dalam tu..yang paling penting hands-free! Namanya Moby Wrap..ada satu brand lagi Boba Wrap...fungsi sama je cuma harga je lain-lain....

Banyak dah aku merapu...time to go back to work...sambung kerja...semoga aku dapat apa yang aku nak..insyallah..

Kali ni pengembangan badan aku x comey lansung (mcmla sebelum ni comey sgt kan..)
cuma aku notice part tak comey tu sbb aku punye bumper blkg semacam je kembangnya..
makanya efek nampak kat bumper depan...apa-apa jelah...hahhaa...
sekian. terima kasih.



2 comments:

Sz on July 5, 2012 at 1:10 PM said...

Alhamdulillah, semomga selamat melahirkan baby PhD ye ... mesti dah banyak dia baca artikel / jurnal dr dlm perut lagi :)

ashra on July 5, 2012 at 1:40 PM said...

Yo shila...
Haha...baru je rasa semalam duk borak dgn ko pasal spital.that time akunpun belum bersalin..
Aku nak sms ko,tapi duk tangguh2 je,smpi lupa...

Terkejut ok..tau2 ko da 8 bulan...keke.macam lah anak aku tak membesarkan.aaron pun da 5bulan..kui kui..

Papepun,mudahan ko dimudahkan ye..
Supermommy la ko...blaja da smpi phd,anak da 4.. Hehe.wish u all the hapiness ithe world k?

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
 

Mama Shila Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device