26 August 2011

Azam Baru

Posted by MamaShiLa at 2:17 PM
Tak ada ribut
Tak ada angin
Orang sibuk mood raya
Aku sibuk berazam baru
X kesahla kan..

What motivates me?
Anak dah 3, aku cam dah risau nak tinggalkan anak-anak solely kat bibik sepanjang kerja nanti...kalau anak-anakku jenis yang pendiam, behave, takpelah..
Ini....dua-dua anak yang sedang membesar bagai johan tu mmg perlukan "intensive care"
HEHEHE...

Jadi, aku terpikir untuk mereducekan workload bibik
Waktu aku gi kije..dia just jaga anak je..
Aku dah buat perjanjian ngan dia...
Sebelum aku pegi kije (kol 8/9 pagi) semua kerja rumah dah siap...
Sapu, mop, lap, cuci, dsb...meaning dia kena bangun kol bp dia kena pandai2 la..

Maksud aku azam baru tu adalah aku nak masak setiap hari
Makan pagi dan tengah hari
Bibik tak yah masak..cuma jaga anak sahaja sepanjang aku tiada di rumah
Makanan akan ku siapkan..
Boleh ke eh?

Perancangan aku...pagi aku akan bangun awal seawal yang ku larat untuk siapkan breakfast..
Untuk makan tengahari aku akan masak petang sehari sebelum kerja
Lauk tu simpan, bila dah tengahari esok, bibik just panaskan je
Positive side is...lauk-lauk yang aku buat tu aku leh tapaukan sekali ke opis utk lunch aku...tak ke jimat???

Aku harap menjadi la azam ni...


3 comments:

Hanis MY on August 26, 2011 at 2:21 PM said...

Wow bagus sy sokom u go girl

irmafittaputri on August 26, 2011 at 3:16 PM said...

bagusla tu..masak air tgn kita...aku breakfast hari2 pon makan saki baki lauk malam..itu je dh byk jimat...siap tapau tuk en laki..dulu leh la breakfast kt luar..sekarang lunch kt opis je mkn lua...tp seronok tau dpt masak hari2 ni...asyik google resipi aje..

MamaShiLa on August 26, 2011 at 6:48 PM said...

Ladies!!! thanx atas sokongan korang...semangat makin berkobar2 ni!!!

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
 

Mama Shila Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device