18 November 2012

Ziyad got hit

Posted by MamaShiLa at 10:45 AM
Alhamdulillah... I manage to handle this w/o hubby. 

Semalam, minor accident telah berlaku kat rumah.. a home should be the safest place in the whole world kan..tapi percaya kepada kun faya kun.... ini semua terjadi mungkin untuk mengajar aku lebih bersedia menghadapi segala kemungkinan di saat tiada teman baik di sisi iaitu suami...

Ziyad terluka dalam 2 cm dan agak dalam sampai nampak isi sikit kat bawah kulit di bahagian dahi...disebabkan kena tepat kat dahi aka kepala...darah memancut2 keluar... inilah yang dikatakan pecah kepala..aku panik jugak pada mulanya... tapi boleh fikir rasional lagi.. disebabkan darah memancut keluar sampai nampak mata ziyad je yang putih... yang lain semuanya dipenuhi darah...bibik dah nangis2... aku cuba berhentikan darah yang keluar dgn tutupkan tempat luka dgn towel. Dalam 10 minit jugak..baru darah berhenti lepastu barulah pergi ke hospital..first time jejak ke emergency unit... gugu gaga jugakla..

Sampai kat emergency unit... MA kat situ cuba lagi stopkan darah yang mengalir tapi agak susah sbb ziyad meronta-ronta... pada mulanya Doktor nak stitch tapi disebabkan ziyad sangat berkuasa super powernya..4 org pegang pon dia boleh lepas lagi.. at last try gluestitch dulu, alhamdulillah lekat... so takyah jahit.... alhamdulillah... everything end up in under control... xde adegan emosional... dah balik rumah tgk ziyad tdo dalam keletihan barulah aku rasa sebak dan menangis.... 

Masih trauma

Emergency Unit
Hospital Pakar An-Nur, Bangi

13 comments:

Ash on November 25, 2012 at 9:31 PM said...

oh my goodness.. macam ni la my mom rase.. when i kena jahit jahit..thank you God for moms.. :)

Ummu Thahirah on November 26, 2012 at 4:10 PM said...

Salam Kak shila, sorry haritu pernah comment kat sini pastu tak reveal plk siapa diri ini. hihi. dana ni. Love to read your sharings :)

ashra on December 1, 2012 at 11:46 AM said...

Alahai..sian die.
Aku pun belum ada pengalaman hadapi gini shila..mudahan dijauhkan.papepun tetap kena bersediakan..

Tapi aku ni panik cepat...

Sihat sihat ye ziyad

Anonymous said...

It's appropriate time to make a few plans for the long run and it's time to be happy.
I've read this submit and if I may just I wish to recommend you few fascinating issues or tips. Perhaps you could write subsequent articles referring to this article. I want to learn more things approximately it!
Also see my website :: virtual stock Trading

Anonymous said...

Hey just wanted to give you a quick heads up. The words in your
content seem to be running off the screen in Internet explorer.
I'm not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but I thought I'd post to let you know.
The design and style look great though! Hope you get
the issue solved soon. Cheers
my website > affiliation

Anonymous said...

Valuable info. Fortunate me I discovered your website unintentionally, and I am surprised why this coincidence didn't came about earlier! I bookmarked it.
Also see my site :: online slot games

Anonymous said...

What's up, after reading this amazing piece of writing i am as well happy to share my knowledge here with friends.
My site ; slots real money

Anonymous said...

What's up, after reading this amazing piece of writing i am as well happy to share my knowledge here with friends.
My page: slots real money

Anonymous said...

Greetings! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new project in a community in the same niche.
Your blog provided us beneficial information to work on.
You have done a marvellous job!
Also visit my webpage ... best online slots site

Anonymous said...

Thankfulness to my father who informed me about this blog,
this webpage is actually awesome.
Also visit my web blog :: casinos online usa

Nafisa81 on April 12, 2013 at 10:05 AM said...

anak2 lelaki ni memang lasak...tgk tu...dah bertanda kat dahi tp still cool

shark on April 30, 2013 at 9:11 PM said...

semoga lekas sembuh :)
jarang singgah cni tp link blog saya ada di blog awak..
kalo read my blog..tinggal la komen..jgnla silent reader ;p..
bole jadi kawan2 maya..
salam persahabatan :)

Dewi Aja on May 23, 2016 at 10:17 PM said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
 

Mama Shila Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device