26 June 2011

Banyak benda nak cite...

Posted by MamaShiLa at 11:21 AM
Kalau la apa yang diucapkan oleh mulut boleh terus ditulis di blog...rasanya setiap sejam blogku berupdate...haha...banyak benda nak distory mory kan tapi masa terlalu cemburu ngan aku...atau sebenarnya aku yg tak pandai bahagi masa... :)) biasala manusia lebih terjurus untuk menyalahkan keadaan daripada diri sendiri...

Ada beberapa benda yang berlaku serentak sejak 2 minggu ni..mula-mula pasal rumah..2 minggu lepas rumah baru kami sekeluarga dah ada elektrik..Credit to TNB kerana menjalankan kerja yang sgt cepat..2 minggu je siap..syukur...Hubby decided to move in rumah baru ASAP sbb dia dah janji ngan owner umah sewa kami utk kosongkan umah end of this month...So minggu lepas kami pindah rumah..mula-mula angkut sikit-sikit..angkut kotak kecil yang muat-muat kereta comel kami pastu last sekali baru angkut bulky item yang perlu guna lori..

Nampak cam senang je pindah rumah ni kan...tapi adoyai..letih bangat rasa..lebih2 lagi bagi aku yang tgh 8 bulan ni..wpun hubby aku suh aku jadi mandor je tapi aku tetap buat juga kerja...at last end up dgn contraction...degil kan...so aku jadi mandor je la...aku berterima kasih..sangat terima kasih pada bibikku yg mmg kerahan tenaga betulla...sian dia...adik-adik iparku, dan especially suamiku yg bertungkus lumus pindah barang, kemas rumah sampai jadi rupa rumah...so sekarang dah seminggu duk umah baru..Alhamdulillah barang semua hampir 90% siap kemas...cuma ada sikit2 lagi yang belum beres...

Saat kami bz buat perancangan pindah bagai...kami sekeluarga sekali lagi dikejutkan dengan berita yang mengejutkan...ibu mertua ku iaitu ibu hubby ku disahkan ada ketumbuhan (similar to cyst)..sebenarnya dh lama MIL aku ada benda ni cuma dia x bgtau anak-anak...at last after a year, baru dia cakap..then adik ipar aku n suami dia (wifey is a nurse and husband is a doctor) decided to bawak MIL aku pg check up kat hospital diorg berkhidmat yakni kat Kedah...sng diorg nak tgkkan..sampai kat sana lepas buat CT scan doc sahkan ia kanser tahap 2 (tapi to be confirmed after operation)...hari ni MIL akan jalani major operation...kemungkinan besar buah pinggang kanan perlu dibuang...hubby ku dan adik beradik yang lain dah ada kat Kedah skrg ni...dan aku x dpt nak pergi sama disebabkan keadaan aku juga tak mengizinkan..doakan MIL ku wahai readers...

Bila dh tulis kat blog ni rasa takdelah bz sgt tapi hari-hari berlalu selama 2 minggu ni rasa cepat sgt berlalu..minggu lps aku cuti seminggu...hari ni baru masuk kerja..otak jem plak rasa...itu aje kot aku nak update kali ni..buat tatapan masa tua nnt...hehe

3 comments:

Iryani Noor on June 27, 2011 at 11:32 AM said...

sorry to hear abour your MIL..
hopefully diagnosis tu bkn kanser...
moga semuanyer selamat & speedy recovery aunty..

e r n [ ] k u b i k e l on June 27, 2011 at 2:59 PM said...

wow..wii... dh msk rumah br! best nye... sorry 4 ur MIL.. hope everything is fine.. syoknye peknen lg! bile my turn pulok ni??

farah fauzi on June 29, 2011 at 11:45 AM said...

yer ker shila...adeh...insya Allah tak der aper2...doakan yang terbaik untuk ibu Ja..

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
 

Mama Shila Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device