tag:blogger.com,1999:blog-4750969725441235952.post2023705289870574855..comments2023-09-01T16:01:50.369+08:00Comments on Mama Shila: Portugese Egg TartMamaShiLahttp://www.blogger.com/profile/06559923045082680584noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-4750969725441235952.post-55037599481178752582011-09-30T16:59:58.149+08:002011-09-30T16:59:58.149+08:00mmg best kt cs nye..lain kali pastry buat sendiri ...mmg best kt cs nye..lain kali pastry buat sendiri ye...base:<br />200gm butter<br />100gm gula aising<br />30gm telur} 1/2 biji telur A<br />300 gm tepung gandum}klu lembik tambah sket lg..pandai2 la<br />garam<br /><br />Cara-cara:<br />- Putar butter, gula dan telur sehingga sebati, then masukkan tepung, sedikit-sedikit, sehingga mendapat doh yang lembut.Simpan sekejap dalam petisejuk.<br />- Tekan dalam acuan tart, cucukkan sedikit dasarnya sebelum dibakar selama 15-20 minit pada suhu 180' atau kekuningan sedikit....keluarkan dari acuan.<br /><br />lagik sedap...dpt byk..jimatirmaputrihttps://www.blogger.com/profile/02482712846086383952noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4750969725441235952.post-55671798758126890822011-09-30T16:40:18.538+08:002011-09-30T16:40:18.538+08:00brand kawan mmg terbaekkk....cepat dan sedap...die...brand kawan mmg terbaekkk....cepat dan sedap...diet shila..diet...farah fauzihttps://www.blogger.com/profile/03455916829541885594noreply@blogger.com