30 December 2010

Piala Suzuki AFF buat Malaysia

Posted by MamaShiLa at 1:31 PM 1 comments Links to this post
Bangga menjadi rakyat Malaysia!

Tak perlula ku ulas perihal dorang main bola semalam kan...dh banyak dh blog2 bertauliah ulas pasal mende ni..
Cuma nak share...Rio Ferdinand...ala pemain MU yang hensem tu..[sbb dia main MU je aku cakap dia hensem] wish congrates kpd team Malaysia melalui twitter nye...Bangga dua kali!

Inilah antaramuka (betul ke istilah ni? aku taram je...) twitter Ferdinand...kalau korang nak follow..klik kat sini

Inilah tweet Ferdinand kat team Malaysia...Bangga kan? Bangga kan? Meaning to say...dia kenal la jugak negara Malaysia ni..so kita bukan jaguh kampung je...buktikan kita Jaguh Dunia pulak ye, skuad Malaysia!

Walaupun pada awalnya benda alah ni yg menjadi isu...tapi nasib baik tak ada apa2 yg berlaku kpd penyokong kedua-dua negara..

Buat penyokong Indonesia, cuba lagi lain kali...aku pon sokong Indonesia jugak sbb bibik ku org Indon and player korang hensem2..kesian dia...tgk bola smlm lepas penalti tak masuk terus dia tidur...frust katanya...

Kenangan terindah Malaysia
Pemenang Piala Suzuki AFF 2010! 

28 December 2010

Lazy or have no time?

Posted by MamaShiLa at 11:49 AM 7 comments Links to this post
It's been ages...
No..it's been a few weeks no update...many things to write...with so many ideas...but 

am i lazy 

or the clock is ticking without bothering me?

aiseh..ape mengarut ni...

actually...nak update...pasal mende2 ni..

1. Korban Aidiladha...[sudah outdated kan..]
2. 14 days delighted by Dec love..[i know..i know...tinggal brp hari je lg nak terjah 2011]
3. My pregnancy...yeah! 

Tapi...im not lazy [seriously i am not!] but i keep myslf bz with next semester lectures prep...saya sudah update segala notes....buat semua soalan n skema test n final exam...together with assignments adn quizzes...

not for 1 
but 2 subjects..

tidak sabar untuk mengajar!
4 days to go until new semester begin!

ok..abaikan ye entry merapu saya ni...i'll update apa yg perlu diupdate bila ada masa nnt...Insyallah.. 

Dialog Si Adam 6

Posted by MamaShiLa at 11:37 AM 6 comments Links to this post
Peristiwa malam tadi jugak...

A few days back, Adam explored my purse...then he found that just ade 2 keping note 10 in my purse..
Then, semalam he came to me and take out 10 keping note 1 and gave to me n say....

"Nah, mama...i give u my money..because pity u only hv 2...."

And i reply... "Why u want to give me the money..just keep it yourself"

He retort...."When i have much money, i'll give it to you...but if u hv much money, i won't give you..."

Aiseh..budak ni dh tahu ke what is money thingie means...

Then, the father came..."oooo..patutlah....a few days back dia asyik duk mintak je duit ngan papa....rupa2nya collect tuk bg mama"

ngee ngee ngee...

then before tidur smlm...sempat lagi dia pesan suh guna duit yg dia bagi tu buat belanja kat ofis esok..

gambar takde kena mengena tapi berlaku smlm jugak...

This pic was taken last night...Mr papa wants to capture his pasport photo...then Iman came with the ball inside his shirt n show off like he's pregnant...hahaha...then nak tangkap gambar ngan papa with his bloated tummy...

And this lil kid plak...ask why his papa wearing that particular outfit coz he knews that papa only wear the yellow thing for work...suddenly when papa says he wants to snap his pasport photo..he came with his "engineer cap" and say...."i want to have pasport photo too!" 

Damn I love my kids! Blessed to hv him n his lil brother...oh yeah...their papa too!

Dialog Si Adam 5

Posted by MamaShiLa at 11:18 AM 2 comments Links to this post
Tiba-tiba semalam...

Adam: Mama...mama tau tak pregnant tu apa?
Mama: Tau..kenapa?
Adam: Mamau tau ke...pregnant tu ada baby dlm stomach..lepastu sampai satu masa...baby tu keluar...
Mama: Tau...
Adam: Ok..kalau tau takpe...

Muhahahahha....seb baik la dia tak tanya mcm mana bleh pregnant...jenuh mama nak xplain...ngee ngee..

I experienced twice...and this pic was taken during 32 weeks of pregnancy...Iman was inside...

08 December 2010

Dialog Si Adam 4

Posted by MamaShiLa at 12:29 PM 2 comments Links to this post
I teach Adam how to use the word "hold"

One day...he make noise while i was ordering some food...
And i said: Syyy...hold your tounge!

And suddenly he hold his tongue with his two fingers...
ngeee..ngeee...

A moment after that...he push me to play his psp while i was eating...
Then i said: Hold your horses....Adam

And suddenly he answered:
"I dont have any horses to hold!!!!"

Grrrrrr...................
Related Posts with Thumbnails
 

Mama Shila Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device