24 November 2010

Ada band: Surga Cinta

Posted by MamaShiLa at 4:05 PM 2 comments Links to this post
Part of ASMARA soundtracks..
Mode: Jiwang...my husband is away!


Terdiam... hanya bisa diam 

dingin menyerang... di sekujur tubuhku 

Layangkan mata menembus cahaya putih kilaunya 

Meneduhkan lamunan 


Masih jelas terlihat, pesona ayumu 

Masih jelas terasa, getar dawai jiwamu aahhh... 

Inikah surga cinta yang banyak orang pertanyakan 

Atau hanya mimpi yang tiada pernah berakhir jua 


Perlahan bawa semua tanya 

Satu bersama... langkah di taman ini 

Terangkai bunga tanda cinta murni adanya 

Tapi kekasih pun tiada muncul hapus rinduku aahhh... 



Inikah surga cinta yang banyak orang pertanyakan 

Atau hanya mimpi yang tiada pernah berakhir jua 


Di mana aku sedang berada mengapa sendiri 

Lari telanjang tanpa seorangpun yang akan mempeduli 



Inikah surga cinta yang banyak orang pertanyakan 

Atau hanya mimpi yang tiada pernah berakhir jua


Terbanglah cinta sampaikan sayangku hanya bagi dia 

Hanya rasa sepi meratapi malam tanpa dirinya

Sajak Ibu

Posted by MamaShiLa at 12:18 PM 1 comments Links to this post
Ibu...
Di kedinginan malam sunyi
Terkenang aku akan pemergianmu..

Dibuai sejuta kenangan manis
Disiram segar..subur kasih penuh rindu..mengiringi pemergianmu..

Ibu...
Sejuta keampunan kupinta darimu
Buat penghapus dosa insan kerdil ini
Buat menebus kekurangan melayani hayatmu
Buat melunas hutang jiwa
seorang anak terhadap ibu..

Oh ibu..
Kutinggalkan jasadmu di kuburan ini
Namun, izinkan aku bawa pulang kasih sayangmu
Izinkan ku bawa bersama semangat dan doamu
Izinkan aku pulang berbekal keampunan dan redhamu ibu...

Doakanlah aku ibu..
Agar bersemangat menyambung amal ibadahmu
Berbekal akal, ilmu dan iman
Yang engkau ajarkan dulu..

Ya Tuhan..
Kutitip jasad ibu untuk dikau rahmati
Kupinjam jiwa kental dan kasih sayang ibu
Buat bekal hidup yang berbaki
Kurayu keampunanMu segala dosanya Ya Rabbi

Hidayahkan aku apa saja demi menebus dosa ibunda
Biar nyawa, harta dan jiwa ini jadi galang gantinya
Janganla kau siksa dia wahai Tuhan
Aku pohon Aku rayu padamu setulus jiwa
Rahmatilah kasihanilah dia..
Sepertimana ia mengasihi aku sejak kecil

Ya Allah Ya Tuhanku
Aku berpegang pada janjiMu
Janji RasulMu
Izinkan aku menyambung amal ibu
Izinkan aku memenuhi tawaran janjimu
Demi ibuku..
Demi ibuku..
Demi ibuku..

_____________________________________________
I cried watching this...bersyukur saya masih ada mama...
walaupun saya banyak kekurangan...
terasa sangat rendah diri...
Semoga saya tergolong di kalangan mereka yang dilimpahi HidayahNya untuk sentiasa menghargai seorang ibu...
Amin

Buat anak-anakku Engku Adam dan Engku Iman..
Mama doakan kalian membesar menjadi anak yang Soleh, Beriman, Taat kpd org tuamu dan Berjaya suatu hari nnt...Insyallah

22 November 2010

Anniversary Giveaway By Ana Suzana

Posted by MamaShiLa at 2:51 PM 4 comments Links to this post
Selamat Menyambut Ulangtahun Perkahwinan 
yang ke- 6 buat 
Ana Suzana
pemilik blog CaHaYa CiNtaKu

dengan itu..saya dengan rasa malu-malu ingin join contest ini..malu sebab terlambat dah ni...terjah2 kat blog ana  tadi tgk dah seramai 95 contestants yg join...harap2 ana terima lagi la ye...as long as x capai tarikh tutup lg kan....

Terima kasih pada kawan ex-UTM ku...irmaputri-cupcake kerana sudi mengetag daku...

Inilah banner bersempena giveaway yg Ana adakan...sungguh touching bak kata org putih...

Korang nak join tak?
Jomlah kita meramaikan lagi giveaway ni...syarat2 nye senang je..Ana ni..kot ye pun..buatla susah2 sikit..buat karangan ke...pantun ke...ekeke...

Ini la syarat2 yg kumaksudkan senang bangat:

1. Keutamaan bg yg jadi followers blog Ana...yg takde blog pun boleh gak jadi follower, just create google akaun jer...

2. Copy paste entry ni balik dan letak banner ni kat sidebar korang bg yg ada blog..yg takde blog korang email je ye...

3.Tag 2 org kawan anda..

4. Yang dah join, sila letak link kat komen entry tersebut ye...untuk ana buat terjahan...ana cakap takyah wish apa2pun...nak wish pon leh gak {sempat lg ana buat lawak...hehe}

5. Keputusan ana akan umumkan pada hari anniversary ana pada 26 November jam 11.59 mlm nnt..

dan yang paling best sangat pasal giveaway ni....ialah mestilah hadiahnya kan...sungguh pemurah Ana ni...hadiah yang dimaksudkan ialah Tudung Pearl Haya yang menjadi idaman kalbu ramai wanita....secantik tudung sebegitulah cantik harganya!!!
Inilah hadiah yang dijanjikan Ana...

Hadiah utama: P2-M

Hadiah kedua: P2-M

hah? mcmana? korang telan air liur tak?
Gulp...
Silalah join ye....ekeke

Dengan itu, saya ingin tag kawan2 ku yang comel ini...
1. Ashra
2. Farah

Nak cite serba sedikit tentang perkenalan ngan Ana...
Ana tak kenal sy pon...
Sementelah saya ni sedang membina rumah jadi saya selalu jugalah membeli majalah berkisar tentang rumah termasuk majalah Dapur Impiana..
tiba-tiba di suatu hari...
terbeli lah majalah ni...

Dapur ana telah menjadi cover page bagi majalah tersebut...lepastu nak dijadikan cerita saya pon mulalah "Like" Dapur Impiana di facebook...
dan tiba-tiba Ana telah memberi komen terima kasihnya pada page fb tersebut...saya pon apalagi terus request utk menjadi friend Ana...dan tidak disangka2 saya telah diterima...dari situ jugalah sy mengenali blog CaHaYa CiNtaKu..semakin hari semakin saya jatuh cinta ngan blog ana..suka membaca pengalaman ana menjaga anak2..dan yg paling sy suka ialah part mengubahsuai rumahnya...adoyai...rumah ana sangat adorable...saya cuba menegur ana menerusi fb dan mengomen di blognya...ternyata Puan Ana Suzana memang la baik hati...n very down to earth...sbb mmg Ana tak kenal saya tapi bila saya tanya Ana soalan2 berkisar rumahnya dan blognya..Ana jawab dengan ikhlas...siap jemput sy ke rumah terbukanya waktu hr raya dulu...saya rasa sgt rendah diri...thanx ana sebab sudi berkongsi esp perihal rumah...

Akhir sekali, saya ingin ucapkan Selamat Ulangtahun perkahwinan ke-6 buat Ana..saya mendoakan semoga kehidupan Ana sekeluarga sentiasa dilimpahi Limpah dan RahmatNya dengan kasih sayang yang tidak berbelah bagi dan silalah tambah anak lagi!!!! ekeke...

Inilah dia Ana..bersama Alisya...si kecik yang suka main masak-masak...pic dicuri dari fb..ekeke..mohon ampun ye ana...

Itu saja...
kalau ade rezeki dapat tudung mahal yang free! hehe...

14 days delighted by November Love

Posted by MamaShiLa at 1:55 PM 4 comments Links to this post
As usual...this entry was posted after my husband a.k.a the father of my kids left us..
Damn we missed him so much!!

We spent a few days in November in KL & Selangor...It was a maidless trip...only 4 of us..it was topsy turvy at the beginning of our trip..but we manage to handle Adam n Iman...can't imagine how my MIL can manage 9 kids???? She is so so adorable mum...

Ok...back to the trip...we arrived KL around 2 pm...Iman slept half of the way but not Adam..he was extra excited...sblm ni dh byk kali kami dtg..purposely to buy some home aplliances..so we didn't bring him along...that's y dis time he become more excited coz mama n papa bring him together...n promise to take a picture of him with KLCC background...huh! 

 Safely arrived...kelaparan so we went to Awan Besar R & R..it was reminiscences back to 2007...i worked here and we stayed in Bukit Jalil...remembered my hubby took me out for lunch mostly here...one of the kedai sells ikan bakar..fuhh yummeh...it was a romantic lunch treat by hubby everytime he's off from work!! i loved it! Look at Iman n Adam beaming on fish pond...jakun budak2 ni...

We checked in Marriot Putrajaya...
Cozy room :) can fit in 4 of us...!

Room occupied with lcd tv...and spacious! 

 Mini bar...

The bathroom...

As an environmentalist..i appreciate the effort by hotel's mngt...thumbs up!

Non-recyclable bin placed inside the bathroom..i placed all diapers in it...!

This one was placed beside tv panel..

Seperti biasa...mama enteprem... :p

Senyum lagi...lepas tu kena paksa tidur...hehe

Then, they'll hv enough energy to stroll.... strategy no.1 to keep yr kids stay good behave...:)

Strategy no. 2 is..feed them with their favors...and Adam was a cheesy lovers....

Special space for him....as long as he's happy!!!

Thankful kisses for being my dada!

Strategy no. 3 always pay attention to yr kids...dont left them behind...selalu selalu la buat lawak jenaka...so that they stay happy....! 

Kami stay selama 4 hari di sini...antara tempat yg sempat diterjah...i-city Shah Alam
i-City was a city of digital light..mesmerized by LED technology showcase...
Initially, Iman stays calmly in his stroller...

Cak cak with mama....good boy Iman!

After Iman sees us playing hide and seek...he insist to join...n after that...berlakula sesi kejar mengejar...adoyai!!! they turned me into workout session! muhahaha... 

Heart this!

and this!

it's a compulsory act...self-taking pic!

 i tried to smile w/o showing my teeth but it looks like i wanna kiss him...blush!

Mmg i sengaja upload ini gambar...am i slim or the pic that makes me look slimmer than i do! owh...sad!


Spectacular views of the i-City


Ada rimau juga!!!!!

im not historians...but i think this is dinosour!!! muhahaha...

Girrafes!

this is Iman's faveret...

yeyah...finally im on top!

We were froggers!!

Inside the cold room..it's not cooled by the snow but it's cooled thru the air cond!!!!...haha...all of us already sweat...

Lantern, Iman, Me and my wet tudung...

Untuk tunaikan janji Adam nak bergambar ngan KLCC, we bring him there...
So malu-malu plak si Adam...

Accompanied by my SIL...tini...she is a chem eng student @ UPM

Both of them... loved them!

and Love papa oso!!!

Remember strategy no. 3???? hehe...

OMG..he's a big boy now!!!! can't  believe that i hv been a mother for almost 5 yrs!!!

this is common routines each time we stay at hotel...mandi manda...

dan setiap kali itulah...Iman menjadi penakut...aisehhh..

Dipaksa dan terpaksa...barulah OK...tapi tak lama...sejuk dan kelaparan budak2 ni...




me pon teringin nak mandi manda..tapi xde burqini..must have one!

Hokeh....final pic before the end of this entry
Budak kecik ni suka kacau mama solat!!!!!!!
Lepastu tiru2 gaya mama solat!!!!

That's all...
Sekadar berkongsi..
We miss u papa!
and always luv u!
Related Posts with Thumbnails
 

Mama Shila Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | Best Kindle Device